به گزارش سلام لردگان به نقل از راه دانا، روز گذشته مقام معظم رهبري از نمايشگاه دستاوردهاي نانو و بيوتکنولوژي که در حسينيه امام خميني(ره) برگزار شده بود بازديد کردند و از نزديک در جريان پيشرفتهاي علمي کشور قرار گرفتند.
در اين نمايشگاه و نحوه بازديد مقام معظم رهبري نکتههاي زيادي وجود دارد که حاکي از اهميت اين نمايشگاه و اين شاخه علمي در کشور است.
در سال 1379 اولين جرقههاي توجه خاص کشورها و دولتها به فناوري نانو در جهان زده ميشود. تا قبل از اين فقط در برخي مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي، آن هم به صورت پراکنده، تحقيقات در زمينه فناوري نانو انجام ميشد.
کشور ايران نيز به طور ويژه به مباحث نانو ورود پيدا کرد و با تلاش جوانان دانشگاهي و محققان در کشور توانست در همان اولين سالها پيشرفتهاي چشمگيري در فناوري نانو بدست آورد و در همين زمينه رشتههاي دانشگاهي مرتبط با آن هم در کشور راهاندازي شد.
تلاشهاي کارشناسي براي تدوين سند بلندمدت توسعه فناوري نانو در مرداد 1384 به نتيجه ميرسد و هيئت دولت در جلسه 2/5/1384 اين سند را تصويب و در تاريخ 10/5/84 آن را ابلاغ ميکند.
طبق سند ده سالهي راهبرد آينده، ايران بايد تا سال 1393، به رتبه پانزدهم دنيا در فناوري نانو دست يابد و مسير توسعه بايد به گونهاي باشد که: توسعه فناوري نانو موجب توليد ثروت و ارتقاي کيفيت زندگي مردم شود.
اين در حالي بود که ايران در جهشي عظيم در فناوري نانو توانست در سال 88 يعني 5 سال زودتر از چشم انداز اوليه در سند بلند مدت توسعه فناوري نانو به جايگاه پانزدهمي در دنيا برسد.
امروز نيز ايران با همت محققان، دانشجويان و جوانان تلاشگر اين مرز و بوم به مقام هفتم در عرصه نانوفناوري رسيده است که خود موفقيتي چشمگير و جهشي بزرگ در عرصه علمي کشور محسوب ميشود.
در حال حاضر که ايران به دنبال جايگزينهاي زيادي براي صادرات نفتي است، شرکتهاي ايراني با طراحي و ساخت محصولات مبتني بر فناوري نانو، به بازارهاي داخلي و بين المللي ورود پيدا کرده اند.
در کنار توسعه اين فناوري، جوانان زيادي براي پيشبرد اهداف علمي کشور در اين زمينه مشغول به کار شده اند که همين موضوع نشاندهنده اهميت و تأثير بالاي اين فناوري بر کشور است.
نکته حائز اهميت در اين دوره از نمايشگاه دستاوردهاي نانو در کشور اين است که اين نمايشگاه در حسينيه امام خميني و همزمان با شروع دهه فجر کار خود را آغاز کرده است که نشاندهنده پيشرفت زياد علمي کشور در حيطههاي مختلف پس از انقلاب اسلامي بوده است.
قطعاً يکي از آرمانهاي اصلي امام خميني خودکفايي کشور در همه زمينهها به ويژه عرصههاي علمي بوده است که امروز با گذشت 36 سال از انقلاب اسلامي مي توان گفت آرمان علمي انقلاب اسلامي تا حد زيادي به واقعيت پيوسته است و ايران به عنوان يک کانون علمي در دنيا مطرح شده است.
جوانان کشور با رشد رد فضاي انقلابي کشور امروز توانسته اند حرف زيادي در عرصههاي علمي براي تمام دنيا داشته باشند؛ به طوري که حاصل فکر خود را به کشورهاي بيگانه صادر کرده و از نتايج شيرين آن بهره ميبرند.
اين نمايشگاه پاسخي است براي برخي از مسئولان داخلي کشور که توان علمي ايران را دست کم گرفته بودند و با تبليغ هاي سوء در اين خصوص صحبت ميکردند.
کساني که توان موشکي و يا قدرت نظامي کشور را زير سوال برده بودند و يا افرادي که توان رقابتي کشور را تنها در آبگوشت بزباش و يا قورمه سبزي ميدانستند، شايد بهتر باشد امروز با بازديد از نمايشگاه دستاوردهاي نانو در کشور از رقابت سخت دنيا با ايران در رسيدن به دستاوردهاي نانوفناوري اين کشور نيز مطلع شوند.
انتهاي پيام/ط